phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen
Begrafenis of crematie
phone icon
Direct antwoord op je vragen?
Dag en nacht 0485 - 52 11 11
phone icon
Buitenplaats Zevenhutten
Bezoek website Zevenhutten

Begrafenis of crematie

Als het gaat om de uitvaart zelf kiest 70 procent van de mensen voor cremeren. Van de 30 procent die begraven wil worden, zijn er veel mensen die kiezen voor een natuurbegraafplaats. Belangrijker dan die keuze  is misschien wel de ontwikkeling dat het bij een afscheid tegenwoordig veel minder gaat om de uitvaart zelf – de begrafenis of crematie – maar veel meer om het persoonlijke afscheid. Persoonlijk in de zin dat het past bij de manier waarop de overledene in het leven stond, én nabestaanden de mogelijkheid geeft om op hun eigen manier gedag te zeggen.

Persoonlijke ruimte en respect

Dus of het nu gaat om een begrafenis of een crematie, juist de persoonlijke ruimte en het respect voor nabestaanden zijn bepalend voor het organiseren van het afscheid. Daarin bieden we nabestaanden alle ruimte om zelf te bepalen hoe dat eruit moet zien.

Kleinschalig crematorium

Diezelfde vertrekpunten stonden voorop bij de ontwikkeling van ons nieuwe crematorium De Hoenderberg in Cuijk, dat eind dit jaar geopend wordt. Het is geen grijs crematorium zoals we die op de meeste plaatsen kennen en waar vooral tijd bepalend is. In drie kwartier een mensenleven eren en afscheid nemen, dat kan gewoon niet. Zo ga je niet met mensen om. Het is ook geen natuurbegraafplaats zoals je die steeds meer ziet ontstaan. Het wordt een kleinschalig crematorium op een groene buitenplaats waar iedereen uit de regio in een natuurlijke omgeving kan samenkomen voor afscheid en herinnering.

Het bijzondere herinneren.

En herinneringen bijzonder maken.

Onvergetelijk.