phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen
Een overlijden
phone icon
Direct antwoord op je vragen?
Dag en nacht 0485 - 52 11 11
phone icon
Buitenplaats Zevenhutten
Bezoek website Zevenhutten

Wat moet ik doen bij een overlijden?

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. Er komt vanaf dat moment veel op je af. Welke stappen moet je als eerst ondernemen en wat is belangrijk om te weten?

 

De allereerste stap is het bellen van de huisarts. Deze schouwarts zoals dat heet, komt het overlijden vaststellen en vult twee formulieren in: een A-verklaring en een B-verklaring. Nadat de arts is geweest kun je contact opnemen met een uitvaartondernemer die je zelf kiest.

 

Tijdens het eerste contact met een uitvaartondernemer worden de nodige gegevens opgeschreven en spreek je een tijdstip af voor het regelgesprek. In dat gesprek ga je samen met een uitvaartleider kijken wat je wensen zijn en hoe we de uitvaart van jouw dierbare zo mooi en passend mogelijk kunnen maken.

Vertrouwd

Schrijen, afscheid en herinnering is al bijna 75 jaar een begrip in de regio. Wanneer je kiest voor ons, kies je voor jarenlange ervaring. Maar dat niet alleen; we hebben alle facetten van onze dienstverlening in eigen beheer. Dat is een hele bewuste keuze. Hierdoor kunnen we jou alles bieden wat er nodig is voor een onvergetelijk afscheid en dat alles in een hoge mate van kwaliteit. Wij zorgen ervoor dat jij alle vrijheid hebt: omdat we zelf over heel veel faciliteiten beschikken, zijn we niet afhankelijk van derden.

De afgelopen 75 jaar zijn wij niet stil blijven staan. We blijven onszelf ontwikkelen, waardoor we altijd aan kunnen sluiten bij de veranderende wensen voor een afscheid. Al onze medewerkers zijn opgeleid in hun vakgebied: echte experts dus. De regionale betrokkenheid van Schrijen vind je ook terug bij onze medewerkers: zij komen allemaal uit de regio en spreken dus letterlijk en figuurlijk dezelfde taal als jij. Doordat veel van onze medewerkers multifunctioneel inzetbaar zijn, zie je gedurende de dagen naar de uitvaart toe en tijdens de uitvaart vaak dezelfde mensen. Dat geeft vertrouwen en schept een band. Dat onderscheidt ons van andere uitvaartondernemers. Wij zijn toegankelijk, bescheiden, service gericht, punctueel en hebben oog voor detail. Wat je wensen ook zijn, wij staan overal voor open, we zijn flexibel en bewegen met je mee.

Kosten van een uitvaart

Transparantie vinden wij erg belangrijk, dat geldt ook voor de uitvaartkosten. Er zijn veel mogelijkheden voor een uitvaart, daarom kan de prijs erg verschillen. Alle facetten van een uitvaart kunnen groots en luxe, maar dat hoeft natuurlijk niet. Er zijn aan iedere uitvaart vaste kosten verbonden. Denk dan aan de kosten voor begraven of cremeren, maar bijvoorbeeld ook de overbrenging en de verzorging van je dierbare. Als je vragen hebt of  ergens over twijfelt, kunnen wij een specifieke kostenopgave voor je maken, aangepast op jouw persoonlijke wensen. Dit kan door middel van een afspraak thuis of op één van onze locaties. Daarnaast zijn wij ook altijd bereid om je telefonisch of per mail een kostenopgave te geven. Dit is natuurlijk geheel vrijblijvend en kosteloos.

Een gemiddelde uitvaart kost tussen de €6000 en de €8000. Natuurlijk kunnen we samen een passende uitvaart verzorgen als je een budget hebt.

Je wensen vastleggen

Wensen rondom het afscheid

Steeds meer mensen leggen hun specifieke wensen rondom het eigen afscheid nu al vast. Niet alleen voor jezelf, maar ook om je nabestaanden te ontzorgen en te voorkomen dat zij niet weten wat jouw gedachten over het afscheid zijn. Je kunt jouw wensen tot in de details vastleggen, maar een idee of richting is ook al fijn

Nu alles goed geregeld voor later

Als je graag iets wil vastleggen voor jouw afscheid, kun je dit op verschillende manieren doen. Een gebruikelijke manier om dit te doen is via een zogenaamd Uitvaartcodicil. Deze kun je zelf opstellen of je kunt een codicil invullen dat voor je is gemaakt. Hiermee weet je zeker dat je niks vergeet, want alle vragen en mogelijkheden staan hier al in. Schrijen heeft ook een wensencodicil, die kun je hier bekijken

Als je dit codicil invult, hoeft dit niet te betekenen dat Schrijen ook de uitvaartondernemer is waar je voor kiest. Voel je vrij om dit codicil te downloaden en te gebruiken.

Document Uitvaartwensen

Stap voor stap uitgelegd: wat moet ik doen bij een overlijden?

Het leven vieren.

En stilstaan bij de herinnering.

Onvergetelijk.