In de verhalen van ‘Het gezicht achter’ zetten wij onze collega’s even in de spotlights. Niet alleen omdat ze dit verdienen, maar ook om mensen een beeld van onze medewerkers te geven. Misschien heb je al eens kennis met ze gemaakt.
Karin Meesters-Jansen is sinds 2019 werkzaam bij Schrijen als administratief medewerkster. Karin is onmisbaar op het kantoor van Schrijen; ze coördineert, helpt met de planning, staat mensen telefonisch te woord en verwerkt de gehele administratie van alle 4 de locaties.
“Ik ben ooit begonnen als dierenartsassistente. Daarna ben ik bij een postkantoor gaan werken. Daar heb ik me daar opgewerkt tot leidinggevende van drie postagentschappen. Maar toen mijn man ziek werd, heb ik keuzes gemaakt en ben ik minder gaan werken in een administratieve baan. Omdat ik niet tevreden was bij mijn toenmalige baan, ben ik gaan solliciteren. Het geluk was aan mijn zijde, want voor mijn tweede sollicitatie werd ik direct uitgenodigd op gesprek. Dat klikte heel erg goed en toen ben ik bij Schrijen begonnen.”
Karin is de schakel tussen het werk op kantoor en het personeel dat onderweg is. Dat zorgt voor veel afwisseling in haar werk. Zeker als de telefoon roodgloeiend staat, blijf je constant bezig. Dat is ook juist wat ze zo leuk vindt.
“Dat zie ik als een uitdaging. Geen enkele dag is hetzelfde. Je kunt die dag bedenken wat je wil gaan doen, maar je weet nooit hoe de dag hier loopt. Soms is het rustig en krijg ik alles af en andere dagen gaat de telefoon non-stop en kom je nergens aan toe. Dat maakt mijn werk ook leuk en afwisselend. Ik denk als je daar goed op inspeelt en het overzicht behoudt, dan heb je het goed gedaan die dag.”
Het overzicht bewaren en alles tot in de puntjes uitwerken is iets wat Karin maar al te goed kan. Dat is een hele goede eigenschap, maar kan ook je struikelblok zijn.
“Mijn perfectionisme is iets wat ik in mijn voordeel kan gebruiken, maar soms werkt het me ook tegen. Als er iets nieuws is, moet ik daaraan wennen. Ik wil alles goed doen, maar als je nog niet precies weet hoe iets werkt, gaat dat niet. Het zorgt er wel voor dat ik extra mijn best doe om iets onder de knie te krijgen, zodat ik daarna weer alles onder controle heb.”
Die controle is ontzettend belangrijk om te behouden. Ons werk is erg onvoorspelbaar en dus lastig in te plannen. Daarom wordt de planning vaak per week of soms per dag gemaakt. Als er een melding binnenkomt, moet er geschakeld worden met het overbrengteam en de uitvaartleiders. Die coördinatie kan soms best een uitdaging zijn.
“Daarin is communicatie heel belangrijk. Je moet ervoor zorgen dat er één persoon aan het coördineren is, anders is het verwarrend voor beide partijen. De uitdaging daaraan is om het in goede banen te leiden, zodat nabestaanden daar niks van merken en de rust bewaard blijft. Tuurlijk is dat soms lastig. Vaak weet ik het antwoord wel en lukt het om iets op te lossen, maar het is ook fijn om een team te hebben waar je op kan terugvallen.”
Wanneer er telefonisch een melding van overlijden binnenkomt, neemt Karin deze vaak aan. Dit is het eerste contact met een uitvaartondernemer. Een emotioneel, maar ook heel belangrijk moment.
“Als ik de telefoon opneem, vind ik het het belangrijkste dat mensen zich gehoord voelen. Dat mensen ook echt het idee hebben dat je begrijpt hoe zich voelen en weten dat alles goedkomt. Ik wil dat mensen weten dat er met respect met hun dierbare om wordt gegaan en dat ze zich veilig voelen bij ons als uitvaartondernemer.”
Welke collega wil je hierna in de spotlights zetten?
“Ik kies voor Antoine. Hij is de gangmaker van kantoor. Hij houdt de sfeer er goed in, wat zorgt voor de nodige ontspanning, maar heeft zeer zeker ook zijn serieuze kanten.”