phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen

Het gezicht achter Schrijen: Liz Schrijen

In de verhalen van ‘Het gezicht achter’ zetten wij onze collega’s even in de spotlights. Niet alleen omdat ze dit verdienen, maar ook om mensen een beeld van onze medewerkers te geven. Misschien heb je al eens kennis met ze gemaakt.

 

Liz Schrijen werkt sinds november 2021 bij Schrijen als marketeer. Ze onderhoudt de sociale media kanalen, bedenkt hoe ze mensen kan bereiken en schrijft alle content voor de sociale media, blogs, advertenties en de websites van Schrijen en Zevenhutten.

 

“Ik ben in november begonnen met de online marketing van Schrijen. Dat was in het begin voornamelijk de websites en de sociale media. Inmiddels ben ik begonnen met het schrijven van de verhalen en blogs, maar ook het ontwerpen van de advertenties voor de kranten en tijdschriften.”

 

De ‘marketing’ van een uitvaartonderneming is niet iets vanzelfsprekends, maar wel iets heel belangrijks. Het klinkt misschien heel zakelijk, maar mensen maken een keuze bij een overlijden op gevoel of ervaring van eerdere uitvaarten. Schrijen heeft een andere visie dan andere uitvaartondernemingen. Het gaat niet zo zeer om het bereiken van zo veel mogelijk mensen, maar veel meer over het verspreiden van de visie en de drijfveer van een bedrijf volgens Liz.

 

“Dat vind ik ook het leukste aan mijn baan. Ik heb de passie voor het bedrijf en de branche van thuis uit meegekregen. Dat ik die passie die ik zie bij mijn ouders nu zelf heb overgenomen en mag uitdragen naar anderen, vind ik heel bijzonder. Het mooiste aan mijn baan is dat ik de visie van het bedrijf mag vertalen en die boodschap bij mensen over laten komen. Als ik dan hoor dat mensen mijn verhalen hebben gelezen en het interessant of mooi vonden, dan is de boodschap overgekomen en heb ik mijn werk goed gedaan.”

 

Het goed brengen van die boodschap is makkelijk gezegd, maar niet zo makkelijk gedaan. Niet alleen om de content passend te maken, zodat je zichtbaar bent voor mensen, maar ook het bedenken hoe je dat dan kunt doen. Hoe bereik je de goede mensen? Wie is je doelgroep en hoe zorg je ervoor dat zij jouw artikelen lezen?

 

“Dat er zo veel ‘marketing’ achter een uitvaartonderneming zat, had ik totaal niet verwacht. Het is eerlijk gezegd een beetje overweldigend. Als ik zie wat Bianca al deed qua offline marketing naast haar taken als directie, kan ik daar alleen maar respect voor hebben. Inmiddels heb ik de online marketing opgezet en doen Bianca en ik de offline marketing samen. Het gaat zoveel verder dan simpelweg het plaatsen van een Facebookpost.”

 

 

Bianca en Liz werken samen aan de bekendheid van Schrijen en Zevenhutten. Wekelijks hebben zij overleg over de stand van zaken en de verdere planning. Ze werken nauw samen. Dat heeft veel voordelen, maar kan het soms ook lastig maken.

 

“Ik ben ontzettend blij met de kans die ik hier heb gekregen. Ik heb natuurlijk geen jaren werkervaring in de marketing, maar ik krijg hier de kans om mezelf te ontwikkelen. Ik mag dingen uitproberen; als het werkt is dat mooi en blijf ik dat doen, en als het niet werkt is dat jammer en dan probeer ik iets anders. Het is fijn om de ruimte te krijgen om dat ook echt uit te vinden. Mijn moeder en ik werken heel fijn samen. We zitten wekelijks samen en dan sparren we over ideeën en strategieën. We hebben vaak dezelfde denkwijze en visie daarover, maar het komt ook voor dat dat niet zo is. Ik wil graag goed werk leveren. Dat wil ik voor iedere werkgever, maar ik wil ook mijn moeder trots maken.”

 

“Ik heb niet persé een gebeurtenis die me is bijgebleven, maar ik vind het wel bijzonder en komisch om terug te denken aan hoe het is gelopen. Dat ik als klein meisje altijd het kantoor binnen kwam geslopen om koekjes uit de kantine te stelen en tegenwoordig werk ik op kantoor, maar sluip ik nog altijd naar de kantine om die koekjes te pakken.”

 

Welke collega wil je hierna in de spotlights zetten?

“Ik denk dat het leuk is om Daan Staalstra als volgende te kiezen. Daan loopt stage bij Schrijen en Zevenhutten. Hij is ongeveer even oud als ik en heeft de keuze gemaakt om voor een uitvaartondernemer te gaan werken en daar stage te lopen. Ik denk dat het wel interessant zou zijn om hem daarover te interviewen.”