phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen

Het gezicht achter Schrijen: Stiena Musters

In de verhalen van ‘Het gezicht achter’ zetten wij onze collega’s even in de spotlights. Niet alleen omdat ze dit verdienen, maar ook om mensen een beeld van onze medewerkers te geven. Misschien heb je al eens kennis met ze gemaakt.

 

Eind 2018 opende Schrijen Buitenplaats Zevenhutten. In de Buitenplaats is een grote keuken gebouwd, waardoor een catering vers bereid kan worden. In 2019 begon Stiena in de keuken bij Schrijen:

“Ik werk mijn hele leven al in de catering. Mijn ouders hadden thuis een srv-wagen, dus ik ging als klein meisje al mee om ergens melk of andere spullen te brengen. Mijn eerste vakantiebaantje was in een kantine en bij dat soort werk ben ik eigenlijk altijd bij gebleven.”

 

Stiena heeft 12 jaar met veel plezier bij een kleine cateraar in Ottersum gewerkt. Op een gegeven moment waren de late avonden en het fysiek zware werk niet meer wat ze zocht en is ze op zoek gegaan naar een andere baan. De gloednieuwe keuken bij Buitenplaats Zevenhutten was de uitdaging waar Stiena naar op zoek was.

 

“Naast de voorbereidingen van de catering, zorg ik ook dat alles in de keuken schoon blijft, alle inkopen van de producten gedaan worden en draai ik het veldcafé.” Een echte keukenprinses dus!

“Het veldcafé is een leuke toevoeging. In het begin was dat nog wel aftasten, maar als ik nu zie op zondag hoe druk het is, hebben we het afgelopen jaar wel goed gedaan.”

 

 

“De grootste uitdaging voor mij is de zelfstandigheid. Ik ben als het ware mijn eigen baas in de keuken; mensen laten mij vrij om dingen te proberen en ik kan zelf ideeën inbrengen.”

“Het leukste vind ik de afwisseling; dat er niet iedere dag dezelfde koffietafel met dezelfde broodjes wordt geserveerd. De ene keer is het een borrelplank, dan een taart of bijvoorbeeld een erwtensoep.”

 

“Het minst leuke vind ik toch dat je in je eigen bubbel zit. Iedereen hier heeft veel contact met mensen en ik blijf eigenlijk altijd in de keuken. Tuurlijk help je een keer mee met uitserveren, maar dat is een stuk minder dan mijn collega’s. Daarom vind ik het veldcafé zo leuk. Dan maak je een keer een praatje met mensen.”

 

“Iets wat me is bijgebleven, is een hele grote Molukse uitvaart van 500 man. Ik werkte hier net een paar maanden en had nog niet helemaal mijn draai gevonden in de nieuwe keuken. Dat was wel heel heftig. Uiteindelijk heb ik mijn draai wel kunnen vinden, maar zo helemaal in het begin is dat wel lastig.”

 

Het allerleukste gerecht om te maken, vindt Stiena hapjes. Kleine, gepersonaliseerde plankjes met lekkernijen. Iedere genodigde krijgt dan een eigen bord met hapjes die Stiena zelf heeft gemaakt. Daar genieten mensen van en daar doe je het voor.

 

Welke collega wil je hierna in de spotlights zetten?

Ik kies dan voor Johan. Net zoals iemand in de keuken, hoor en zie je weinig van de grafdelvers. Ik denk dat dat ook de insteek van deze verhalen is. Daarom vind ik het zo leuk om juist hem in de spotlights te zetten.”