phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen

Het gezicht achter Schrijen: Sylvia Thijssen

In de verhalen van ‘Het gezicht achter’ zetten wij onze collega’s even in de spotlights. Niet alleen omdat ze dit verdienen, maar ook om mensen een beeld van onze medewerkers te geven. Misschien heb je al eens kennis met ze gemaakt.

 

Sylvia werkt vanaf 2019 bij Schrijen. Waarvoor ze 20 jaar in een modezaak heeft gewerkt. Sinds 3 jaar werkt ze bij Schrijen in meerdere functies. Ze staat regelmatig achter de audio van Buitenplaats Zevenhutten. Je ziet haar bij afscheidsbezoeken, maar ook in de catering. Voor voorbereidingen in de keuken draait ze haar hand ook niet om, net zoals leidinggeven op Buitenplaats Zevenhutten; Sylvia is op veel plaatsen inzetbaar.

 

Toen een oud-collega van Sylvia 3 jaar geleden solliciteerde bij Schrijen, vroeg ze Sylvia of dit ook niet iets voor haar was? Zo is ze in contact gekomen met Schrijen, waarna Sylvia voor een gesprek is gekomen. Dit klikte erg goed en zo begon haar loopbaan.

 

 

“Het leukste aan mijn werk vind ik dat het zo’n dankbaar werk is. Ik hou van contact met mensen en ik ben een mensen-mens. Dat je op zo’n intiem moment er voor mensen kunt zijn en merkt dat ze dat dan ook waarderen, dat is zo mooi.”

“Families vinden het fijn dat je zo betrokken bent en ook met ze meedenkt. Ze zitten toch in hun verdriet en ik vind het prettig dat ik ze daarin kan begeleiden en het zo fijn mogelijk kan maken.”

 

“Ik kan niet echt iets opnoemen waar ik een hekel aan heb,” zegt Sylvia. “Af en toe is de werkdruk wel hoog, maar dat hoort er ook bij.”

“Voornamelijk tijdens de coronaperiode waren er momenten dat het zo druk was, dat je niet eens meer toekomt aan de dingen buiten je werk. Ik hoop dat we dat niet meer hoeven mee te maken.”

 

Geen dag is hetzelfde met ons beroep. Dat maakt het ontzettend interessant, maar kan soms ook lastig zijn. “Daar moest ik in het begin heel erg aan wennen. Je kunt niet iets afspreken voor volgende week donderdag, want je kunt niet plannen wanneer iemand doodgaat. Nu heb ik daar een goede balans in gevonden en geniet ik alleen maar meer van de dagen dat ik vrij ben.”

 

Ook ieder afscheid is anders. Iedere familie is anders en iedere familie heeft een eigen verhaal. Sylvia zegt daarover: ”Er was een gezin waarvan de vader al was overleden, de kinderen waren nog jong en toen overleed ook hun moeder. Tuurlijk grijpt mij dat aan. Dan leef je echt met die kinderen mee.”

“Maar soms vind ik het ook heel grappig als mensen er echt een feestje van maken. Dat pap of mam het zo had gewild en dat dan ook zo wordt gedaan. Dat vind ik zo leuk om te zien, dat ieder mens het anders regelt en ieder mens anders is.”

 

Welke collega wil je hierna in de spotlights zetten?

“Stiena. Ik vind Stiena een wereldwijf, echt een keukenprinses. Als ik zie hoe snel zij dingen maakt en regelt. Dat is echt een goud iemand, zeker voor in de keuken bij ons.”