phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen

Schrijen, afscheid en herinnering opent “afscheidssuites” in Cuijk

In het voormalige pand Annahof in Cuijk nabij de algemene begraafplaats Hanshof komen twee “afscheidssuites”. In je vertrouwde omgeving afscheid nemen in de omgeving waar je hebt geleefd, is heel belangrijk. Dit kan vanaf medio februari in de afscheidssuites waar de nabestaanden de sleutel van krijgen, zodat ze 24 uur per dag bij hun dierbare kunnen zijn, wanneer het de nabestaanden uitkomt.

 

De mogelijkheid om 24 uur bij je dierbare te zijn heeft Schrijen, afscheid en herinnering wel bij de locatie in Boxmeer en is écht van toegevoegde waarde. Daarom zijn we nu bezig om deze mogelijkheid ook toe te voegen aan onze dienstverlening in Cuijk, aldus Piet Schrijen. In Cuijk opende het echtpaar in november 2018 Buitenplaats Zevenhutten, tevens kleinschalig crematorium.

 

Bij Buitenplaats Zevenhutten is geen mogelijkheid om de overledene met of zonder familie te verzorgen en dat is dadelijk wel mogelijk. Wanneer nu iemand uit Cuijk of omgeving kwam te overlijden, werd de overledene, eerst naar het uitvaartcentrum van Schrijen Boxmeer overgebracht en daar verzorgd. Daarna ging de overledene weer terug naar Cuijk en werd opgebaard bij Buitenplaats Zevenhutten. Toch weg uit die vertrouwde omgeving, werd niet als prettig ervaren. Dit is vanaf februari verleden tijd. Evengoed kan er bij de Buitenplaats nog worden opgebaard.

 

Een afscheidssuite biedt de nabestaanden nog meer vrijheid, aandacht, geen tijdsdruk, respect en persoonlijke ruimte. Een goed afscheid is ontzettend belangrijk voor het rouwproces en moet voelen als een warme deken.