phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen

Buitenplaats Zevenhutten en kleinschalig crematorium officieel geopend

Op 18 november werd Buitenplaats Zevenhutten officieel geopend. Burgemeesters uit het Land van Cuijk luidden samen met Piet en Bianca Schrijen symbolisch en op passende wijze een antieke klok om de buitenplaats te openen. Aansluitend konden de eerste bezoekers een kijkje nemen op de unieke plek voor natuur, recreatie, afscheid en herinnering.

De reacties van de genodigden waren stuk voor stuk enthousiast. “Het is fantastisch om te zien hoe iedereen reageert wanneer ze binnenkomen”, vertelt Bianca Schrijen. “Wij hebben de buitenplaats het afgelopen jaar stap voor stap zien ontstaan. Maar voor mensen die hier voor het eerst komen, is het echt een bijzondere verrassing. Dan merk je dat de energie die we er samen met al die verschillende partijen in hebben gestoken, ook echt gewaardeerd wordt. Daar zijn we ontzettend trots op natuurlijk.”

Behalve het luiden van de antieke klok, werd het begrip ‘tijd’ tijdens de officiële opening op ludieke wijze onderstreept met een schitterende vertelling van de Zandprinses. Op betoverende wijze wekte zij ‘tijd’ met zand tot leven. “Tijd is één van de belangrijkste uitgangspunten geweest voor het ontwikkelen van de buitenplaats”, licht Piet Schrijen toe. “En dan niet in de zin van bouwtijd. Het was onze droom om een plek voor afscheid en herinnering te creëren waar we echt de tijd voor mensen kunnen nemen. Of liever nog: waar we mensen echt de tijd kunnen geven. Niets is zo belangrijk tijdens een afscheidsdienst of crematie. Maar ook daarna. Mensen kunnen hier in de maanden of jaren na een afscheid terugkomen voor de herinnering van een dierbare. En om verhalen met elkaar te delen.”