phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen
Gedeelde verhalen (oud)
phone icon
Direct antwoord op je vragen?
Dag en nacht 0485 - 52 11 11
phone icon
Buitenplaats Zevenhutten
Bezoek website Zevenhutten

 

Gedeelde verhalen

 

Het gezicht achter Schrijen: Stiena Musters

In 2019 begon Stiena bij Schrijen. Na 12 jaar werken bij een kleine cateraar in Ottersum was de gloednieuwe keuken bij Buitenplaats Zevenhutten was de uitdaging waar Stiena naar op zoek was. Stiena werkt in de keuken, doet alle inkopen voor de keuken en runt in de zomer het veldcafé.

Lees verder

Drukte in crematoria: de uitvaartbranche in een ander daglicht

Het overlijden van een dierbare is een ingrijpende gebeurtenis. De massaliteit en onpersoonlijkheid van de meeste crematoria doen daar vaak weinig recht aan. Bianca Schrijen spreekt zich uit over hoe zij tegen de ontwikkelingen in de uitvaartbranche aankijkt.

Lees verder

Wat is thanatopraxie?

Misschien heb je de term ooit wel eens voorbij horen komen; thanatopraxie. Thanatopraxie, ook wel lichte balseming genoemd, is een techniek die tijdens de verzorging kan worden toegepast. In deze blog leggen we je uit wat thanatopraxie precies inhoudt en wat de voordelen hiervan zijn.

Lees verder

Het gezicht achter Schrijen: Sylvia Thijssen

In de verhalen van ‘Het gezicht achter’ zetten wij onze collega’s even in de spotlights. Niet alleen omdat ze dit verdienen, maar ook om mensen een beeld van onze medewerkers te geven. Misschien heb je al eens kennis met ze gemaakt. Sylvia werkt vanaf 2019 bij Schrijen, waarvoor ze 20 jaar in een modezaak heeft gewerkt. Sinds 3 jaar werkt ze bij Schrijen in meerdere functies.

Lees verder

Uitvaartwens vastleggen: hoe doe ik dat?

Als je jouw uitvaartwensen nu vastlegt, geeft dit veel rust en duidelijkheid voor je nabestaanden. Er zijn veel manieren om jouw wensen duidelijk te maken. In deze blog lees je wat de mogelijkheden zijn en waar je aan moet denken. Jouw wensen kun je tot in de details vastleggen, maar een idee of richting hoe je denkt dat je afscheid er uit zou moeten zijn, is ook al fijn.

Lees verder

Persoonlijk verhaal: Paula Claassen nam afscheid van haar dochter Lian

Op 9 oktober 2021 nam Paula Claassen afscheid van haar dochter Lian. Een verschrikkelijke gebeurtenis, die veel impact heeft op het gezin. Lian heeft, na een jarenlange strijd, euthanasie gekregen. Voor haar was dit de uitweg en dit bood haar en haar gezin rust, hoe moeilijk ook. Moeder Paula heeft na het afscheid van haar dochter een aantal gedichten en teksten geschreven, die ze met ons deelde.

Lees verder

De belangrijkste maatregelen op een rij

Hieronder vind je een overzicht van de nieuwe maatregelen omtrent corona.
Lees hier wat voor gevolgen het heeft voor uitvaarten.

Lees verder

Hoe werkt Schrijen en Zevenhutten

Ook mensen die een Dela-, Yarden-, Monuta- of Ardanta naturapolis hebben kunnen gebruikmaken van Buitenplaats Zevenhutten. Dit wanneer Schrijen, afscheid en herinnering de gehele uitvaart verzorgd. Dit betekent niet automatisch dat u duurder uit bent. Neemt u bij een overlijden eerst contact op met ons en wij regelen de afwikkeling van uw verzekering. Of als u nu al meer informatie hierover wilt, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Lees verder

Dag in dag uit verdriet?

Mensen vragen zich wel eens af hoe wij dag in dag uit kunnen omgaan met het verdriet van nabestaanden. En inderdaad, ook ik moest in het begin best even wennen aan het idee. Een uitvaartcentrum als werkplek.

Er zijn fijnere plekken hoor ik je denken. Misschien wel, maar tegelijkertijd is het ook een voorrecht om zo’n belangrijk moment voor mensen goed en mooi neer te mogen zetten.

Lees verder

Onvergetelijke vriendschap

Jannie Rusman-Delies uit Ottersum deelde haar persoonlijke gedachten met Schrijen in een herinneringsboom. Over jong zijn, over avonturen en over onvergetelijke vriendschap.

Jannie Rusman uit Ottersum en haar dochter kregen afgelopen weekend alvast een voorproefje. Zij werden in het veldcafé op een uitgebreide lunch getrakteerd, als dank voor de brief die Jannie deelde in een van de Schrijen herinneringsbomen.

Lees verder

Persoonlijk verhaal Anita Jansen

Afscheid nemen is niet mijn ding; ik wil eigenlijk graag iedereen houden die ik lief heb, maar helaas. Tijdens deze ongrijpbare Coronaperiode is ook ons een familielid ontvallen. Geen Corona, maar wel afscheid nemen tijdens deze nare, drukke periode met beperkende maatregelen.

Lees verder

Onzichtbaar, maar ze stonden er wel tijdens de coronatijd

Dé Brabantse Bakker (voorheen Bakkerij de Bakkertjes) uit Sint Anthonis de medewerkers van Schrijen afscheid en herinnering. Wij werden verwend met ambachtelijk bereide aardbeien en vruchten gebakjes! Dé Brabantse Bakker deed dit spontane gebaar, omdat de medewerkers van Schrijen zo onzichtbaar, maar ook zo onmisbaar zijn geweest in deze coronatijd.

Lees verder

Stilstaan met z'n allen

Wanneer je een dierbare verliest, lijkt jouw wereld stil te staan
terwijl de wereld om je heen doorgaat. Nu staat bijna de
wereld stil, om alles wat niet meer mag en kan. Er is afstand
en we houden afstand. Niet dichtbij zijn in mooie, gezellige
momenten, maar ook niet in hele verdrietige momenten.

Lees verder
Buitenplaats Hanshof Cuijk

Schrijen, afscheid en herinnering opent “afscheidssuites” in Cuijk

In het voormalige pand Annahof in Cuijk nabij de algemene begraafplaats Hanshof zijn twee “afscheidssuites”. In je vertrouwde omgeving afscheid nemen in de omgeving waar je hebt geleefd, is heel belangrijk. Dit kan in de afscheidssuites waar de nabestaanden de sleutel van krijgen, zodat ze 24 uur per dag bij hun dierbare kunnen zijn, wanneer het de nabestaanden uitkomt.

Lees verder
Buitenplaats Hanshof Cuijk

Opening Binnenplaats Hanshof

Het zusje van Buitenplaats Zevenhutten waarvan Piet en Bianca Schrijen de eigenaren zijn is geheel gerestyled. Binnenplaats Hanshof is de nieuwe naam van het voormalige uitvaartcentrum Annahof in Cuijk nabij de algemene begraafplaats Hanshof.

Schrijen wil mogelijkheden geven van eenvoud, intiem tot exclusief. Daarom deze uitbreiding van hun dienstverlening.

Lees verder

Duurzaam herinneren

Waar traditioneel een kruisje op de kist werd gelegd, bieden wij nu de mogelijkheid voor een handgemaakte glazen tulp.

Deze tulp is niet alleen mooie, maar ook een duurzame keuze.
De glazen bloem kan veel functies hebben, waardoor hij langer bewaard worden en dus minder schadelijk is voor het milieu.

 

Lees verder

Afscheid op afstand

Samen met mijn man was ik in ons appartement in Turkije. Onze terugvlucht was al 2x geannuleerd vanwege Corona. Mijn vader was in verzorgingshuis Castella in Cuijk waar hij woonde en verzorgd werd.  Op 16 april 2020 is héél onverwacht, van het ene op het andere moment, mijn vader overleden. De gedachte die steeds door mijn hoofd ging, was het voldongen feit dat we niet terug konden naar Nederland.
Tranen, tranen, tranen….

Lees verder

Zorg voor elkaar

We zijn het nog niet vergeten, horen we nog steeds van verzorgers en bewoners in de regio; de maanden waarin alle mensen in de zorg geraakt zijn door beperking, verdriet en onmacht. Er is veel aandacht geweest voor de verpleegkundigen in de ziekenhuizen. En er waren zoveel meer mensen die dag en nacht klaar hebben gestaan onder hele zware omstandigheden. De thuiszorg, verpleeghuizen, verzorgenden bij mensen met een beperking. Allemaal mensen die vanuit hun hart door zijn gegaan.
Lees verder

Gedicht voor nabestaanden

Gelatenheid, pijn, verdriet, gemis
is ons overkomen en is aan niemand van ons voorbij gegaan
Maar wat ons overkomt, er komt toch een nieuwe dag
Voor jou, voor mij voor iedereen
Blijf denken het komt weer goed
Misschien niet vandaag
Maar houd moed

Lees verder

De kleine dingen

Geluk zit in kleine dingen,
in herinneringen, in gedachten,
en laat de pijn soms verzachten.

 

Lees verder

Gedicht tot steun

Lieve mensen, in deze roerige tijden willen wij een gedicht delen van Toon Hermans om steun te geven aan mensen en ze een hart onder de riem te steken.

Lees verder

Afscheid Herman Havens

Op 28 juni om 4.30 uur overleed mijn lieve vader op 67-jarige leeftijd. Nog diezelfde ochtend stapte een uitvaart- leider van Schrijen afscheid en herinnering het huis van mijn ouders binnen. Op het meest moeilijke moment van mijn leven en dat van mijn broers, aanhang, onze kinderen en onze moeder voelde hij precies aan wat we nodig hadden.

Lees verder

Herdenken en herinneren is troosten

Nu leeft het mogelijk veel meer dan ooit, om een samenkomst
te houden om te herinneren, maar het kan altijd. Ook al is het
jaren geleden, want iedereen die er niet meer is missen we zo
vaak. Het verdriet en gemis te delen is fijn en goed. Herdenken en
herinneren geeft troost.

 

Lees verder

Corona en mijn werk als uitvaartleidster, wat doet het met mij….

Heel veel, vooral toen het net begon. De nieuwe regeltjes die continu veranderden, waar we ons telkens weer opnieuw in moesten verdiepen, om het goed te kunnen uitleggen aan de nabestaanden. Al is er nu letterlijk veel meer afstand. En dat is juist niet waarom dit werk zo bijzonder is. Je wilt er zijn, naast hen staan.

Lees verder

Onvergetelijk

De zussen Anny en Rietje Huberts verloren op 20 februari 2019 hun geliefde moeder Dina. Openhartig delen ze hun verhaal over haar laatste dagen, de band die zij hadden met hun ‘moeke’, het afscheid op Buitenplaats Zevenhutten en de manier waarop uitvaartleidster Gerry Schers bijdroeg aan een prachtige herinnering. Hoe een mooi afscheid een prachtige herinnering werd.

Lees verder

'Elk afscheid doet iets met je'

In de paar dagen dat ik een familie bijsta, bouw ik een hechte band met mensen op. Er is geen enkele baan waarbij je in zulke korte tijd zoveel voor iemand kunt betekenen en dat realiseer ik me na 12 jaar in dit vak nog elke dag.

Lees verder

De laatste zorg delen

Een goede laatste verzorging draagt bij aan een waardig afscheid en kan belangrijk zijn voor het rouwproces van nabestaanden.

Lees verder

Eerlijk is het mooist

Schrijen afscheid en herinnering heeft een eigen drukkerij en met Hans een eigen vormgever in huis die snel kan schakelen waardoor families daar in ieder geval geen zorgen over hoeven te hebben. Bianca Schrijen: ‘Hans is fantastisch. Hij is er ook op zondag als dat nodig is. Hij is flexibel en kan ontzettend goed luisteren.

Lees verder

In een achtbaan

Ellen Gerrits, de dochter van Gerrit Brienen die overleed op 28 april 2019 vertelt haar persoonlijk verhaal…
De familie ervaart wat hun is overkomen alsof zij in een achtbaan terecht zijn gekomen. De achtbaan slingert hun alle kanten op.

Lees verder

Onvergetelijk.