phone icon Dag en nacht 0485 - 52 11 11 Bekijk onze vestigingen

Herdenken kan altijd: herinneringsdienst op een later moment

Nu leeft het mogelijk veel meer dan ooit, om een samenkomst te houden om te herinneren, maar het kan altijd. Ook al is het jaren geleden, want iedereen die je bent verloren, blijf je herinneren. Niet alleen jij, maar ook familie en vrienden.
Het verdriet en gemis te delen is fijn en goed. Herdenken en herinneren geeft troost. Je ziet iedereen die bij zijn of haar leven hoorde weer even, je kunt anekdotes ophalen en om hem of haar lachen. Zeker in de afgelopen corona-periode waarin nabestaanden werden geconfronteerd met allerlei restricties is het fijn om in een “ruimere” setting nog bij elkaar te komen.

 

Momenten creëer je samen

 

Een herinneringsdienst op een later moment geeft nabestaanden alle tijd om dit van begin tot eind naar eigen wens vorm te geven. Meer rust en flexibiliteit zorgt voor andere, verrassende keuzes. De invulling is volledig vrij en persoonlijk. Je kunt het traditioneel doen met muziek, foto’s en sprekers. Of je maakt er een informeel samenzijn van waar alles spontaan mag ontstaan en waarin de focus vooral ligt op het samenzijn, het herinneren met een lekker hapje en drankje.

 

Familie-/herinneringsbomen

 

Met een familie-/herinneringsboom op Buitenplaats Zevenhutten creëer je een plek waar je elkaar vindt voor herinnering en tegelijkertijd kunt genieten van natuur en recreatie. Dit zijn bomen die door nabestaanden symbolisch worden ‘geadopteerd’ en geplant, en waaronder as verstrooid kan worden. Zo ontstaat een eigen plek waar je na het overlijden van dierbare familieleden verhalen kunt delen en nieuwe verhalen kunt maken.

 

Gedenk-/stapsteen

 

Een eigen plek voor afscheid en herinnering in de buurt en in de natuur. De stapsteen in de groene buitenruimte van Buitenplaats Zevenhutten is een bijzonder gedenkteken om herinneringen aan dierbaren te koesteren. Een tastbare plek om je geliefde te gedenken.